„Minőség a mennyiség felett”-szabály a nyári étkezéskor is!

Szerző: WK

Csábítóbb olcsón többet vásárolni, főleg infláció és nehezebb gazdasági helyzet idején, de ez hosszú távon megbosszulja magát. 

Érdemes inkább a minőségre koncentrálni, és kevesebbet fogyasztani jobb élelmiszerekből. A kevesebb több elve az élet minden területére igaz. 

“A magas minőségű alapanyagok közé tartoznak a természetes, csak minimálisan feldolgozott ételek: a gyümölcsök, a zöldségek, a gabonák, a húsok, a tejtermékek, a hüvelyesek és a halak. Míg ezzel ellentétben a többszörösen feldolgozott élelmiszerek, mint a fehér pékáruk, a feldolgozott húskészítmények, a csokik, a kekszek, a magas transzzsírsav- és hozzáadott cukortartalmú készítmények az alacsonyabb minőségű ételek közé sorolhatóak. Minél többet fogyasztunk az utóbbi kategória termékei közül, annál több üres kalóriát viszünk be a szervezetünkbe, növelve az egészségügyi kockázatok lehetőségét és a testtömegünket egyaránt” – tette hozzá Katus Attila edző, életmód-tanácsadó és táplálkozási szakértő.

Pótoljuk a hiányzó vitaminokat

Sajnos a rendszeres zöldség és gyümölcsfogyasztás sem jelent garanciát arra, hogy minden nap sikerül a megfelelő mennyiségű vitamin bevitelt elérnünk. Ezért nagyon fontos és érdemes is beszerezni vitaminkészítményeket, amely hosszú távon segíti és támogatja a szervezetünk egészséges működését.

A témához kapcsolódó fontos cikkeink:

Így étkezz okosan, szezonálisan a nyári melegben