Egy nemrégiben végzett tanulmány kimutatta, hogy a nők 72 százaléka retteg az őszüléstől, mivel úgy gondolja, hogy ez az, ami a leginkább öregíti őket, minden más fizikai tulajdonság mellett.
Szerző: WK
A jó hír az, hogy Janine Bowring természetgyógyász szerint három kulcsfontosságú módja van annak, hogy minél tovább megőrizzük az eredeti hajszínünket. A bestlifeonline.com cikkében osztotta meg tippjeit.
Szedj sok D-vitamint
– Az első dolog, amire a melanocita sejteknek pigmenttermelésük folytatásához szükségük van, az a D-vitamin – magyarázza a szakember. – Tehát a minél több természetes napfény segít megelőzni a haj őszülését.
A kevésbé napos időszakokban bizonyos élelmiszerekből is bejuttathatunk D-vitamint a szervezetbe, például lazacból, pisztrángból, gombából, tojásból, dúsított gabonafélékből, tejből és gyümölcslevekből. Ez azonban kevés lesz, így érdemes külön is szedni a D-vitamint.
Hogy micsoda? Az alkohol és a dohányzás is közrejátszik az őszülésben?
Ásványi anyagok
Bowring szerint bizonyos ásványi anyagok, mint például a magnézium, a réz, a cink, a vas és a kalcium is segíthet a megelőzésben.
B-vitamin
Emellett a megfelelő mennyiségű B-vitamin-szedés – főként a B₁és B₆ – is nagyon fontos az őszülés szempontjából.
A témához kapcsolódó fontos cikkeink:
A fiatalság mítosza életünkben, önmegítélésünkben
Létezik-e valójában, amit úgy hívunk: „kornak megfelelő bőrállapot”?